2011. október 29., szombat

SZÁZMILLIÓS KÖVETELÉS 5 %-A, ELŐNYÖS BEFEKTETÉS - Jelenlegi ára: 1 Ft


SZÁZMILLIÓS KÖVETELÉS  5 %-A  BEFEKTETŐTÁRSNAK ELADÓ
 
Keresek jogérvényesítésemhez befektetőtársat. Kéretik figyelmesen elolvasni az alábbiakat.
A követelés tárgya 105 millió 472 ezer Ft és annak 2002-től járó mintegy 10 éves kamatai, járulékai.   Jogerős döntés kb 4-5 hónap múlva várható az ügyben.
Az ügy lényege: szerződéses jogviszony, ahol alperes intézmény nem teljesítette kötelezettségeit, ezért kára, illetve elmaradt haszna keletkezett felperes cégnek (nekem).  Az ügyben először eljárt bíróság több mint 140 millió Ft kártérítést (+ kamatok, stb) ítélt meg, azonban másodfokon új eljárásra utasították az elsőfokon eljárt bíróságot, mert az ügyben lévő szerződésmódosítás helyett az alapszerződést nyilvánították érvényesnek.   Egyben kimondta a Fővárosi Ítélőtábla, hogy nekem (felperesnek) kártérítés jár.
Az új eljárás első fokon lezajlott és most a jogerős másodfokú ítélet előtt áll, mert magasabb megítélendő összegre pályázunk.   A jogerős ítéletben egyfelől meg is ítélheti a másodfokú bíróság a teljes felperesi követelést, ami ebben az esetben 105 millió Ft lenne + 10 év kamatai, különféle járulékai.   Ez ilyenformán akár 300 millió Ft-ra is emelkedhet. De a jogi eljárások természeténél fogva kevesebbet is ítélhet a bíróság     - ez az ügyben a befektetői kockázat. (Meg mellékesen természetesen az én kockázatom is, tehát saját érdekem és jelentős munkám, melyet az ügybe teszek  befektetői garancia  arra, hogy minden el van követve részemről a minél nagyobb értékű pernyeréshez. )
 
Jelen árverés tárgya: a bíróság által megítélt összeg 5 %-a.   Az árverésen nincs minimálár.
 
Várható kérdésekre az alábbiakban válaszolok. Kérem, hogy értelmetlen kérdésekkel, vélemény nyilvánításokkal, saját jogi eljárások tapasztalataival ne keressenek.   Csak komoly partner jelentkezését / licitálását várom, azaz csak akkor licitáljon, ha végigolvasta tájékoztatásom, átgondolta és  néhány perc múlva nem akar licittörlést.   Az ügy valójában elég egyszerű, mivel viszont a jog malmai lassan, és költségesen őrölnek, ezért van szükség a projektben befektetőtársra. Lehetőleg olyan megbízható partnerre, akinek van Vaterás (Tesz-Vesz-es) pozitív előélete.
 
Behajtható-e amit a bíróság majd megítél?   Válasz: Igen, mert  állami intézmény az alperes fél.
Minimálár nélküli licitnél a nyertes elvben bármilyen csekély összegért a pernyertesség értékének 5 %-át kapja?   Igen, a perköltségek levonása után fennmaradó összeg 5 %-a jelen licit nyerteséé lesz. Ez optimális esetben 15 millió Ft körül is lehet, de ha kevesebbet ítél a bíróság, akkor annak az 5 %-a.
Mennyi az esély arra, hogy jelentős mértékben pernyerés következik be?   Nincs olyan ügyvéd, aki meg tudná jósolni egy per kimenetelét. Az biztos, hogy nagyon elő van készítve minden beadványunk, jogilag minden alátámasztott, a követelések jogosak és járnak. Szerintem nagy esély van jelentős pernyerésre, de természetesen nem garantált, el is veszíthető a befektetett tőke. Tőkeerős befektetőnek érdemes több millió Ft-ot kockáztatni, mert sokat lehet profitálni a projektből, akár a befektetett tőke sokszorosát, több száz százalékát is. Ugyanakkor a kockázat sem hagyható figyelmen kívül.
A követelés nagyobb része is eladó lehet?   Jelen árverés a követelés 5 %-áról szól, de ha igény van rá, elképzelhető külön árverés indítása. Alapvetően túl sokat nem szeretnék kiárusítani a projektből, mert magam is pernyertességre készülök, másrészt ennek az ügynek a sikerén dolgozom több mint 10 éve. Ugyanakkor az is lényeges, hogy tőkeerős befektetőtőtárs közreműködésével tudjam finanszírozni a per költségeit.
Miért van szükség befektetőtársra?   Azért, mert a jogérvényesítés eddigi folyamata rengeteg kiadással járt és a folytatás / befejezés is költségekkel jár, szakértők, ügyvédek finanszírozása, a cég fenntartása, stb. szükségessé tesznek pénzügyi segítőt.
Hogyan történik az 5 % átadása? A licitnyertes amikor kiegyenlíti a licit értékét (azaz befektetését realizálja), jogérvényes dokumentumban részére lemondok a a pernyertesség értékének 5 %-áról és kötelezettséget vállalok az összeg beérkezését követően történő kifizetésére.
Megnézhetők-e a dokumentumok, amelyek alátámasztják a követelés jogosságát? Igen, a mi oldalunkról részletesen kidolgozott joganyagaink vannak a bíróságra beadva, melyek átvizsgálhatók, ellenőrizhetők.
Megköszönve figyelmüket, sikeres licitálást kívánok.


Jelenlegi ára: 1 Ft

Az aukció vége: 2011-11-08 21:00
. SZÁZMILLIÓS KÖVETELÉS 5 %-A, ELŐNYÖS BEFEKTETÉS - Jelenlegi ára: 1 Ft